Kreeftenbier

Ook dit jaar kunt u een kreeftenbiertje bestellen om het Oosterscheldekreeftmenu te complimenteren. Dit biertje is afkomstig van Brouwerij Maximus, een kleine brouwerij in Utrecht, waar met passie en plezier wordt gewerkt aan kwaliteitsbieren. Het assortiment van Maximus bestaat uit een variatie van ambachtelijke bieren met zowel subtiele als stevige smaken. Meestal gebaseerd op een klassiek recept, waaraan een nieuwe en verrassende draai is gegeven, maar in dit geval speciaal voor de Kring van de Oosterscheldekreeft gebrouwen. Een uniek biertje dus!

De Nautilus is een sprankelend, ondergistend, tarwebier met een natuurlijke zoetheid. Ondergisting is een manier van gisten dat plaatsvindt onder een lagere temperatuur en  langzamer gaat dan bijvoorbeeld bovengisting. Hierdoor is het een toegankelijke, pilsachtige doordrinker. De Nautilus is helemaal afgestemd op de verschillende Oosterscheldekreeftmenu’s. De frisse, niet overheersende, citrus accenten passen perfect bij het kreeftenvlees en het droge van de tarwe combineert erg goed met het vettige van de sauzen.

Het Nautilus bier heeft zelfs een Zeeuws tintje. De mout, waarmee het bier is gebrouwen, is namelijk voor 100% afkomstig uit ‘The Swaen’ mouterij in Kloosterzande. Brouwerij Maximus werkt graag met lokale producten en heeft daarom speciaal voor het brouwen van de Nautilus naar een connectie gezocht met Zeeland. Een mooie samenwerking.

Het etiket van het kreeftenbier is door Maximus ontworpen en uiteraard geïnspireerd op de Oosterscheldekreeft.