Misset Horeca: Oosterscheldekreeft: de kardinaal van de zee

19 april 2016 — Publicaties

‘De kreeft is de kardinaal van de zee en Zierikzee is voor mij nu dus het Vaticaan’, met die woorden opende Joop Braakhekke eind maart het seizoen voor de Oosterscheldekreeft. ‘Houd de kreeft zo puur mogelijk’, geeft hij de chefs als tip. ‘Het is geen plofkreeft, het is kwaliteit en dat proef je’, aldus de restaurateur.

Bij de opening van het seizoen is ook Jan van Westenbrugge aanwezig. Kreeften vissen was zijn lust en leven. ‘Heb het 30 jaar gedaan’, vertelt de 63-jarige Zierikzeeër. Door ziekte moest hij recent zijn boot, de ZZ 14, verkopen aan zijn neef. ‘Ik vind het zo erg dat ik het niet meer kan doen. Dit is toch prachtig’, zegt hij wijzend op het Oosterscheldewater. Jaar in, jaar uit ging hij met zijn ZZ 14 het water op....

Lees het gehele artikel op Misset Horeca