20 JARIG JUBILEUM

Twintig jaar Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, dat kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom vroegen wij oprichters Johan Brongers (links), Dominique Deguelle (rechts) en Robert Zonnevylle (midden) te vertellen over het ontstaan, de voortgang en de toekomst van de stichting en De Kring van de Oosterscheldekreeft.

GROEI DOOR DE JAREN HEEN

Een paar jaar na het oprichten van de stichting ontstond ook de vereniging ‘De Kring van de Zeeuwse kreeft’, wat later ‘De Kring van de Oosterscheldekreeft’ werd. In het begin bestond deze vereniging enkel uit restaurants van Schouwen-Duiveland, later verspreidde dit zich over heel Zeeland. Om lid te kunnen worden van de Kring is een bepaald culinair niveau vereist en de beschikking over een homarium om de kreeften op de juiste manier te houden. Elk jaar worden bestaande en nieuwe restaurants gevraagd om zich aan te sluiten. 

Dan hebben we nog de veiling voor het goede doel. Deze staat eigenlijk los van de stichting en wordt geheel georganiseerd vanuit de Vismijn in Colijnsplaat. Zij kiezen ook jaarlijks een goed doel uit, waar de opbrengst van de eerst gevangen kreeft naartoe gaat. Wel zijn we een mooie samenwerking aangegaan en combineren we vaak de vip gast. 

START KREEFTENSEIZOEN

28 februari 2022
Op donderdag 31 maart wordt in Zierikzee het kreeftenseizoen officieel en feestelijk geopend. Het begint met het ophalen van de eerste kreeft met de MS3. Robin van den Hoek, de zoon van de helaas o…

START KREEFTENSEIZOEN ZONDER FEESTELIJKHEDEN

25 maart 2021
Op donderdagochtend 25 maart is in Zierikzee het kreeftenseizoen officieel geopend. Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek heeft met zijn boot MS3 de eerste Oosterscheldekreeft van het jaar 2021 binnen…

©2022 - De Kring van de Oosterscheldekreeft - Disclaimer