Stichting Promotie Oosterscheldekreeft heeft leden verspreid door heel Zeeland. Deze aangesloten restaurants serveren tijdens het officiële seizoen – van 27 maart tot en met 15 juli 2026 – culinaire creaties waarin de Oosterscheldekreeft de hoofdrol speelt. Elk restaurant geeft daar zijn eigen signatuur aan, waardoor gasten overal in de provincie op een unieke manier kunnen kennismaken met deze uitzonderlijke delicatesse.
Maar de gastronomische beleving stopt niet na het kreeftenseizoen. Het hele jaar door presenteren de deelnemende restaurants een regelmatig wisselende menukaart, rijk aan andere Zeeuwse streek- en seizoensproducten. Denk aan vis en schaal- en schelpdieren uit de Oosterschelde en de Noordzee, maar ook aan hoogwaardige producten van het Zeeuwse land. Zo blijven de menu’s telkens een ode aan de rijke culinaire traditie en het pure karakter van Zeeland.
Restaurant Katseveer
‘t Vlasbloemeken
Buutengaets in Sint Annaland
Restaurant Morille
De Kleine Toren van Baarland
Seafarm Restaurant
De Kromme Watergang/De Kromme Bistro
Restaurant Barres
Mezger Domburg
WAAR EET IK DE OOSTERSCHELDEKREEFT
Bij de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft zijn de volgende restaurants aangesloten: