Skip to main content

20 JARIG JUBILEUM

Twintig jaar Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, dat kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom vroegen wij oprichters Johan Brongers (links), Dominique Deguelle (rechts) en Robert Zonnevylle (midden) te vertellen over het ontstaan, de voortgang en de toekomst van de stichting en De Kring van de Oosterscheldekreeft.

GROEI DOOR DE JAREN HEEN

Een paar jaar na het oprichten van de stichting ontstond ook de vereniging ‘De Kring van de Zeeuwse kreeft’, wat later ‘De Kring van de Oosterscheldekreeft’ werd. In het begin bestond deze vereniging enkel uit restaurants van Schouwen-Duiveland, later verspreidde dit zich over heel Zeeland. Om lid te kunnen worden van de Kring is een bepaald culinair niveau vereist en de beschikking over een homarium om de kreeften op de juiste manier te houden. Elk jaar worden bestaande en nieuwe restaurants gevraagd om zich aan te sluiten. 

Dan hebben we nog de veiling voor het goede doel. Deze staat eigenlijk los van de stichting en wordt geheel georganiseerd vanuit de Vismijn in Colijnsplaat. Zij kiezen ook jaarlijks een goed doel uit, waar de opbrengst van de eerst gevangen kreeft naartoe gaat. Wel zijn we een mooie samenwerking aangegaan en combineren we vaak de vip gast. 

Uitzending Omroep Zeeland, Zeeland Nu

4 april 2024
Uitzending Omroep Zeeland, Zeeland Nu

Foto-impressie opening Oosterscheldekreeftseizoen 2024

1 april 2024
Foto-impressie opening Oosterscheldekreeftseizoen 2024 Angela Verdam van Scherp! Fotografie maakte deze fantastische foto’s van een geslaagde opening van het Oosterscheldekreeftseizoen 2024!  …