Skip to main content

KREEFTENKONINGIN 2020

LEANNE WANDEL

Geboortejaar: 1989
Geboorteplaats: Bruinisse
Woonplaats: Zierikzee
Opleiding: Horeca Hotel Management, Linnartz Nijmegen
Baan: Gastvrouw Brasserie Maritime

Ook dit jaar koos Stichting Promotie Oosterscheldekreeft weer een kreeftenkoningin. Deze koningin mag als ambassadrice het woord voeren tijdens evenementen gedurende het hele jaar. Deze editie zal Leanne Wandel die eervolle rol op zich nemen. “Eerdere jaren werkte ik tijdens de opening vaak mee, aan boord van één van de vissersboten. Maar om dit jaar de rol van kreeftenkoningin te mogen vervullen is misschien nog wel leuker. Ik voel me enorm vereerd dat ik hiervoor gevraagd ben.

Een beetje spannend is het wel, maar ik kijk er ook erg naar uit”. De Zeeuwse Leanne is 29 jaar geleden geboren in Bruinisse. Ze woonde daar aan de Noorddijk, direct aan de haven. Dit zorgde al van jongs af aan voor een connectie met de zee. En deze band laat ze niet graag verloren gaan. Eerder in haar loopbaan werkte ze namelijk in Eetcafé de Banjaard, aan de haven van Zierikzee, en vandaag de dag ontvangt ze haar gasten een deurtje verder bij Brasserie Maritime, lid van de kreeftenkring.

Leanne voelt zich erg op haar plaats in de horeca. Deze liefde ontstond al op haar 12e toen ze begon in de afwas. Door de jaren heen wisselde verschillende horecabaantjes elkaar af en combineerde ze haar werk met een deeltijd opleiding Horeca Hotel Management in Nijmegen. Inmiddels heeft ze haar droombaan gevonden in een functie als gastvrouw bij Maritime. Hier stuurt ze een gezellig, jong team aan, maar loopt zelf ook met plezier haar tafeltjes. “Het liefst serveer ik aan de voorkant van het pand of in de zomer op het terras, lekker dicht bij de haven”. Ze geniet ervan om het haar gasten naar de zin te maken en vindt dat deze service hoort bij een restaurant van deze kwaliteit.

Deze grote fan van Fruits de Mer en oesters lust ook graag Oosterscheldekreeft. “Zelf maak ik hem het liefst klaar in de grillpan met wat verse kruiden en huisgemaakte mayonaise, maar de bisque van Maritime komt zéker op de tweede plaats. Gasten komen van heinde en verre om deze te proeven, dus dat zegt wel wat!” De korte beschikbaarheid, zoete smaak en stevige structuur maken de Oosterscheldekreeft tot een bijzondere delicatesse.

Uitzending Omroep Zeeland, Zeeland Nu

4 april 2024
Uitzending Omroep Zeeland, Zeeland Nu

Foto-impressie opening Oosterscheldekreeftseizoen 2024

1 april 2024
Foto-impressie opening Oosterscheldekreeftseizoen 2024 Angela Verdam van Scherp! Fotografie maakte deze fantastische foto’s van een geslaagde opening van het Oosterscheldekreeftseizoen 2024!  …