Skip to main content

Start kreeftenseizoen zonder feestelijkheden

Bekende cabaretier Najib Amhali, ambassadeur van de Stichting Sawasdee heeft de kreeft geveild voor het goede doel. Evenals in 2020 kon er door de coronabeperkingen geen grote Amerikaanse veiling op de visafslag van Colijnsplaat worden georganiseerd. Toch had de visafslagorganisatie United Fish Auctions een manier gevonden om de kreeft te verkopen. Uiteindelijk heeft dit een mooie opbrengst teweeg gebracht voor de stichting Sawasdee. De opbrengst van 1e Oosterscheldekreeft wordt gebruikt voor de uitbreiding van een school voor agrarisch beroepsonderwijs in Cambodja.

Sinds het jaar 2000 organiseert de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft op de laatste donderdag van de maand maart de officiële en feestelijk opening van het kreeftenseizoen. Twee jaar op een rij heeft deze feestelijke opening niet plaats kunnen vinden. Het bestuur heeft besloten om op de laatste donderdag van de maand maart, ondanks de Covid-19 beperkingen, een kleinschalige opening met succes te organiseren.

Diverse videobeelden en foto’s waren gemaakt van het binnenhalen van de eerste Oosterscheldekreeft. Het bestuur en de leden van de Kring van de Oosterscheldeekreeft hopen dat nu snel de horeca weer open kan.

De leden van de Kring van de Oosterscheldekreeft, verspreid over heel Zeeland, hebben speciale 3-gangen kreeftenmenu’s samengesteld voor een uniforme prijs van € 64,50 per persoon.

START KREEFTENSEIZOEN ZONDER FEESTELIJKHEDEN

Op donderdagochtend 25 maart is in Zierikzee het kreeftenseizoen officieel geopend. Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek heeft met zijn boot MS3 de eerste Oosterscheldekreeft van het jaar 2021 binnengehaald. Later in de ochtend is deze kreeft door Gerrie aan de heer Luit Ezinga, voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, overhandigd.